Címke: Kovács Dániel Gábor

21
máj

„előbb jól meg kell tanulni a szabályokat, aztán meg kell próbálni áthágni őket”

Belányi József költő, reklámszövegíró, slammer 1979-ben született Bácsalmáson, de Mélykúton nőtt fel. A Magyar Íróválogatott és a Magyar Művész Válogatott kapusa, a Rázene Fúvószenekar tenorkürtöse, valamint a magyar slam poetry szcéna egyik korábbi ismert képviselője. Első önálló verseskötete, a Jártam a Holdon 2015-ben jelent meg, tavaly pedig verses mesekönyvvel jelentkezett HOL vagyok címmel.
Kovács Dániel Gábor interjúja
27
ápr

Mindig úgy alakult, hogy futás közben megjött az ötlet

László Noémi Kolozsváron született, József Attila-díjas költő, műfordító, gyermeklap-főszerkesztő és esszéista. Életének szerves része az utazás és futás
Kovács Dániel Gábor interjúja
20
ápr

Egy regény megírása teljes embert kíván

Sayfo Omar Budapesten született 1982-ben, arab és politológia szakon végzett az ELTE-n, majd az utrechti egyetemen doktorált. Több közel-keleti országban végzett kutatómunkát, fő kutatási területe az arab média és politika. Első könyve, a Közeli Kelet című riportgyűjteménye 2008-ban jelent meg, majd 2018-ban a szépirodalomban is kipróbálta magát: az Allah tágas földje című regényét tavaly angol nyelvre is lefordították.
Kovács Dániel Gábor interjúja
23
márc

Ahhoz, hogy másoknak tudjunk segíteni, először önmagunkat kell megismernünk

Varga Melinda József Attila-díjas költő, az Irodalmi Jelen vers- és interjúrovatának szerkesztője, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója. Sport, egészséges életmód, természetközelség, a pszichológia mint a mindennapok része – hogyan látja mindezt egy kortárs költő?
Kovács Dániel Gábor interjúja
16
márc

Szó – zene – kép: a szentháromság, amelyben élek

Kocsis Csaba Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett író, szerkesztő, énekmondó, fotográfus 1959-ben született Berettyóújfaluban. Erdésznek tanult, végül a tanítói pályát választotta. Több, gyermekeknek szóló verseskötet szerzője (Apák napja, Megrajzolom az ebédet). 2023 végén az Erdőn-mezőn vendégségben című kisregényéért a Magyar Napló Kiadótól megkapta az év legsikeresebb szerzőjének járó díjat.
Kovács Dániel Gábor interjúja
24
febr

Az emberiségnek végre fel kell nőnie

Weiner Sennyey Tibor Gérecz Attila- és József Attila-díjas költő, író, művésztanár, szerkesztő. Az írás mellett kertészkedik, méhészkedik, A méhészet művészete – Esszék az apikultúráról című könyve a napokban jelenik meg.
Kovács Dániel Gábor interjúja
17
febr

A hibáknak következménye van

Regős Mátyás Gérecz Attila-díjas költő, író 1994-ben született Budapesten. Írásai 2015-től jelennek meg különböző folyóiratokban. Ugyanebben az évben alapította meg barátaival az Erős Vár FC nevű futballklubot, amely a sport szeretetén kívül a keresztény értékrend képviseletét tűzte ki céljáull…
Kovács Dániel Gábor interjúja
30
jan

Egy nagyváros aluljárója félelmetesebb egy sötét erdőnél

Kopriva Nikolett 1996-ban született, Kárpátalján nőtt fel, jelenleg Erdélyben él. 2015-től jelennek meg írásai különböző folyóiratokban, 2020-ban látott napvilágot első önálló kötete Amire csak a fák emlékeznek címmel, amiért megkapta a Magyar Írószövetség Debüt-díját. Jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa.
Kovács Dániel Gábor interjúja
20
jan

A pillanatban lévő lét a legfontosabb dolog

Bokros László író, műsorvezető és zenész. Az ezredforduló környékén a magyar szurkolói szubkultúra egyik emblematikus szurkolói csoportjának, az újpesti Ultra Viola Bulldogsnak meghatározó alakja. Sokáig az újpesti tábor egyik szellemi vezetője volt testvérével együtt. Több mint tíz éve vezeti a Jazzy Hungaricum című műsort a Jazzy rádióban, a múlt héten pedig megjelent tizenegyedik könyve Az Isten maffiája címmel.
Kovács Dániel Gábor interjúja
4
okt

„csakis magunkért érdemes edzenünk”

Pataki Tamás író, újságíró, 1991-ben született Dicsőszentmártonban, jelenleg Budapesten él. Egyike nemzedéke legtehetségesebb íróinak: első regényéért 2019-ben az év legjobb prózakötetéért járó Debüt-díjat vehette át a Magyar Írószövetségtől. Ha valaki találkozik vele, nemcsak választékos fogalmazásmódja, hanem átlag feletti fizikuma is felkeltheti a figyelmét.
Kovács Dániel Gábor interjúja